Interieuradvies

Heb je een nieuwe woning aangekocht die je volledig wilt omtoveren tot jou thuis? Of heeft het kantoorpand waar je al jaren werkzaam in bent een make-over nodig? Als interieurontwerper ontzorg ik jou helemaal tijdens dit traject. Voordat we beginnen is het belangrijk om de wensen in kaart te brengen, denk hierbij aan het vaststellen van budgetten, het bespreken van jouw smaak en de functionele aspecten die terug moeten komen in de ruimte. En dan beginnen we met brainstormen!

Direct contact

Maak direct een afspraak met Patricia.

Patricia Karreman

Je kan me altijd bellen voor een vraag, ik breng graag samen de juiste oplossing in kaart.

Patricia Karreman

Interieuradvies & styling

De basis voor een eigentijds en tijdloos interieur is door gebruik te maken van kleuren en materialen die bij jou stijl passen. Niet is belangrijker dan dat de kleuren aansluiten bij de functie van een ruimte. Door middel van kleur- en materiaal stalen zorgen we samen dat er balans in iedere ruimte ontstaat.

Veel gestelde vragen over interieuradvies en styling

Ik ben benieuwd hoe de kleuren en materialen er in het echt uitzien. Kan ik via jullie ook proefstalen bestellen?

Bij ieder advies ontvang je een stalenboek en kleurcodes van de gekozen kleuren en materialen. Daarbij is het mogelijk om via ons proefpotjes te bestellen om zelf aan de slag te gaan. 

Welk pakket voor interieuradvies moet ik kiezen?

Dit is  afhankelijk van je wensen. Stuur ons gerust een berichtje. Dan adviseren we welk pakket het beste bij jou past. 

Ik heb geen plattegrond van de ruimte. Is dit een probleem?

Voor ons is dit geen probleem. Wij kunnen de ruimte voor je inmeten. Uiteraard kun je dit ook gemakkelijk zelf doen. Je kunt dit doen door een grove schets van de ruimte te maken en hier alle maten van de binnenmuren op te schrijven. In dit geval is het belangrijk om de maten van de ramen en deuren niet te vergeten.

Ben ik bij een styling advies verplicht alles te kopen?

Absoluut niet. Wij adviseren items, maar je bent niet verplicht deze aan te schaffen. Op voorhand bespreken we wel jouw budgetten zodat er geen misverstanden komen. Alleen met jouw toestemming schaffen wij de items aan. Als wij voor jou op inkoop gaan, dan vragen we jou beschikbaar te zijn op whatsapp. We sturen dan alle details van het product tijdens het shoppen. Je kunt dan zelf bepalen of je de items wilt. 

Hoelang duurt een traject bij KLIMliving?

Bij een styling duurt dit maximaal 2 weken, in dit tijdsbestek leveren wij de shoppinglist aan of gaan wij op inkoop. Complete interieuradviezen of totaalprojecten zijn in overleg. Tussentijds is hier veel contact waardoor er tussendoor al dingen gedeeld kunnen worden. 

Werken jullie bij KLIMliving met bepaalde interieur stijlen?

De naam KLIM staat voor klassiek, landelijk, industrieel en modern. Zo werken wij onder andere met deze stijlen, maar uiteraard zijn wij niet gebonden aan een bepaalde stijl. 

Wordt mijn interieur aangepast aan jou eigen stijl?

Zeker niet. Onze kracht is om mee te denken in jouw stijl. Zo is geen stijl voor ons te gek. 

Wat is de investering van een interieuradvies van KLIMliving?

De investering van ieder interieuradvies is afhankelijk van diverse factoren, zoals de oppervlakte van het project en de wensen van de klant. Wij maken graag een passende offerte voor u. 

Hoeveel ruimtes vallen er onder de adviezen?

Dit is afhankelijk van de oppervlaktes. Voor een woning is dit in de meeste gevallen de woonkamer en keuken. 

Ik heb mijn interieuradvies ontvangen, maar ik heb hier nog vragen over.

Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met Patricia. Dit kan via Whatsapp, mail of een telefoontje. 

Kunnen wij ook samen op inkoop voor styling?

Ja, zeker! Samen is alles leuker. Op voorhand bespreken wij dan naar welke winkels we gaan en wat voor soort producten we nodig hebben.

Adviseren jullie alleen je eigen producten?

Nee, wij adviseren niet alleen onze eigen producten. Wij werken samen met diverse bedrijven en merken met een breed scala aan producten. Uiteindelijk gaat het om het gewenste resultaat en wij onderzoeken welke producten hier het beste bij passen.

Een lichtplan mag niet ontbreken

Wil je ervoor zorgen dat de optimale sfeer in een ruimte naar boven komt? Met een overzichtelijk lichtplan zorg je ervoor dat die sfeer tot zijn recht komt. De kunst is om gebruik te maken van diverse soorten lichtbronnen die ervoor zorgen dat de ruimte goed verlicht is. Basisverlichting is een must in iedere ruimte, vaak worden hier spots voor gebruikt. En hier heb je eindeloze mogelijkheden in. Want zeg nu zelf, als de verlichting uit staat mag het er alsnog wel mooi uit zien. 

Bedenk vervolgens goed waar je de ruimte voor gebruikt, want functionele verlichting is niet weg te denken. Als je een boek leest of achter je laptop zit is het fijn dat er heldere verlichting is. Vloer- of tafellampen zijn hier geschikt voor. 

En dan gaan we over tot de echte sfeermakers. Dit kunnen ook lichtbronnen zijn die je in de basis of functionele verlichting al gebruikt hebt. Maar ook ledstrips of wandlampen zorgen voor die ultieme sfeer.

Tot slot maak je een lichtplan compleet door de juiste lichtkleuren (kelvin) uit te kiezen, houdt er rekening mee dat je niet diverse lichtkleuren in 1 ruimte gebruikt, dit zorgt voor een onrustig effect.  

Een meubelplan voor ruimtelijk inzicht

Het plaatsen van meubels of het combineren van bestaande en nieuwe items kan een uitdaging zijn. En daar help ik je graag mee. Op basis van een meubelplan stellen wij de indeling samen en zorgen we de meest ideale situatie van de ruimte. Soms kun je met de bestaande meubels een totaal andere indeling creëren waardoor je woonkamer of kantoor een totaal andere look krijgt.

Styling maak het interieur persoonlijk

We hebben de wand en vloerbekleding uitgezocht, het lichtplan is uitgevoerd en de meubels zijn besteld. En nu? Dan gaan we over op het stylen van de ruimte. Je interieur wordt echt persoonlijk als we gebruik gaan maken van accessoires die je mooi vindt. Wij zetten ze zo neer dat het past in het geheel. Denk aan speciaal ontworpen kussens, sfeervolle kaarsen en planten. Afhankelijk van de ruimte stylen wij het af tot een geheel.

Van interieuradvies tot realisatie

De uitvoering gaat er bij ieder project anders aan toe, bij het ene project wordt er veel geschakeld met een aannemer terwijl bij het andere project de eigenaren het aanspreekpunt zijn. Wij vinden het belangrijk dat tijdens het uitvoeren de contacten met alle partijen goed onderhouden worden. Want het stiekem is het uitvoeren van het project een spannende maar leuke fase. Wanden worden omgetoverd met mooie kleuren of behangen, vloeren worden gelegd en de meubels worden op de juiste plek neergezet. 

Zodra de werkzaamheden zijn uitgevoerd en alle puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen, is het tijd om het eindresultaat te bewonderen. 

Veel gestelde vragen over lichtadvies

Ik zie dat er bij interieuradvies ook lichtadvies is meegenomen. Wat is het verschil hierin?

De lichtadviezen die onder het interieuradvies vallen zijn compacter dan een los lichtadvies. Wij maken een 2D lichtplan bij interieuradvies. Kies je voor een los lichtplan, dan maken we een 3D lichtplan. Daarnaast berekenen we diverse lichtwaardes en schaduweffecten. 

Waarom is verlichting belangrijk?

Met de juiste verlichting creëer je niet alleen sfeer, maar ook optimaliseer je de functionaliteit van een ruimte. Door gebruik te maken van goede verlichting op de juiste plek haal je het meeste uit de ruimte. 

Wat ontvang ik bij lichtadvies?

Standaard ontvang je van ons de 2D en 3D-tekening van het lichtplan. Daarnaast ontvang je een moodboard, shoppinglist en plattegrond met maatvoering. Aanvullend kunnen we je hier ook ontzorgen in de uitvoering van het lichtplan. 

Hebben jullie ook verschillende pakketten in lichtadvies?

Nee, wij stellen het gewenste pakket op maat voor jou.

Werkwijze Klimliving

Ons doel is om samen met jou van een huis een thuis te creëren. Maar ook om kantoren om te toveren tot een sfeervolle werkplek waar eenieder zich als een vis in het water voelt. Ga je voor een moderne interieurstijl of kies je liever voor japandi? Het kan allemaal! Bij ons staat persoonlijk contact op nummer 1. Tussentijds houden we regelmatig contact en ook op locatie zijn we vaak te zien. Wij onderhouden de contacten met leveranciers en aannemers maar ook zorgen we ervoor dat de benodigdheden op het juiste moment geleverd worden. 

KLIMliving staat voor Klassiek, Landelijk, Industrieel en Modern. Een kleine selectie woonstijlen waar wij voor staan. KLIM staat ook voor Kwaliteit, Lichtadvies, Interieuradvies en Maatwerk. Vier aspecten die belangrijk zijn bij zowel interieur-, styling- en lichtadvies.