Lichtplan maken

Bij het inrichten van een woning wordt er vaak snel naar de verlichting gekeken. Maar verlichting zorgt niet alleen voor sfeer of het praktische gedeelte. Het is ook een ware aanvulling in een woning. Heb je een eyecatcher van een lamp boven je eettafel? Of zijn je spots op de juiste punten gemonteerd zodat het schilderij aan de wand tot zijn recht komt? Bij KLIMliving weten we hoe we een lichtplan moeten maken en helpen we je graag verder.

Direct contact

Bij KLIMliving weten we er alles van en geven advies op maat!

Lichtplan maken voor thuis of bedrijfspand

Bij zowel een bedrijfspand als een woning is verlichting belangrijk maar wel heeft iedere ruimte een ander doel. Bij een kantoorruimte is het van belang dat de juiste lichtkleur en hoeveelheid licht aanwezig is op een bureau en dat het licht voor een fijne werkomgeving zorgt. In combinatie met de juiste kleuren op de wanden creëer je de ultieme werkplek. 

In een woning is sfeer en gezelligheid een terugkomend iets. Er wordt geleefd, gelachen, geborreld en zoveel meer in de woonkamer of keuken. Maar deze ruimtes hebben ook weer een praktische kant. Je wilt wel graag dat leuke Woonmagazine kunnen lezen of dat de kinderen het huiswerk aan de eettafel kunnen doen. 

Lichtplan: Welke soorten verlichting?

  • Algemene verlichting: Dit is de basisverlichting die in een ruimte wordt gebruikt om de hele ruimte te verlichten. Dit kan worden bereikt met behulp van plafondlampen, hanglampen, wandlampen en vloerlampen.
  • Accentverlichting: Dit type verlichting wordt gebruikt om specifieke delen van een kamer te benadrukken, zoals kunstwerken, decoratieve elementen of architectonische kenmerken. Spotlights, inbouwspots en tafellampen kunnen worden gebruikt voor accentverlichting.
  • Taakverlichting: Dit is gerichte verlichting die wordt gebruikt om specifieke taken uit te voeren, zoals lezen, werken of koken. Dit kan worden bereikt met behulp van bureaulampen, leeslampen en onderbouwverlichting in de keuken.
  • Sfeerverlichting: Dit type verlichting wordt gebruikt om een bepaalde sfeer of ambiance te creëren in een ruimte. Dit kan worden bereikt met behulp van dimmers, kaarsen en decoratieve verlichting, zoals lichtslingers of tafellampen.
  • Natuurlijke verlichting: Dit is de verlichting die afkomstig is van natuurlijke bronnen, zoals ramen of daklichten. Het kan de stemming en sfeer van een ruimte aanzienlijk beïnvloeden en is vooral handig in ruimtes waar daglicht belangrijk is, zoals woonkamers, slaapkamers en kantoren.

Het is belangrijk om goede basisverlichting te hebben en daarna per ruimte te beslissen wat de functie van de ruimte is. Op deze manier creëer je een eigentijds lichtplan met optimale beleving. Want tenslotte is licht een bepalende factor hierin.

Lichtplan advies: 4 tips van KLIMliving

  1. Maak gebruik van dimmers voor optimale sfeerbeleving in iedere situatie. 
  2. Zorg voor gepaste raamdecoratie per ruimte. 
  3. Combineer algemene verlichting, accentverlichting en taakverlicht voor een mooie en functionele mix. 
  4. Pas de stijl van de verlichting toe op de rest van je interieur voor een sfeervol geheel.

Lichtadvies van KLIMliving

Heb je een technische uitdaging in je bestaande woning of kantoor? Of ga je nieuwbouwen? KLIMliving denkt van begin tot einde met je mee. Tijdens een vrijblijvende intake denken we met je mee, waarna we vervolgens aan de slag gaan om het geheel uit te tekenen. In de tekeningen kun je aflezen hoeveel licht er op je werkvlak schijnt maar ook hoe je lichtstralen eruit komen te zien. 

We ontzorgen je tijdens het gehele proces, van ontwerp tot realisatie. Heb je een losse ruimte waar je sfeer in mist? Met verlichting kun je veel creëren. Of kom je er niet uit welke verlichting in een bepaalde ruimte past? Bij KLIMliving denken we graag met je mee!

Naast lichtadvies beschikt KLIMliving over unieke, zelf samengestelde verlichting. Klik hier om de nieuwste collectie te bekijken. Heb je een vraag over een product? Stuur ons gerust een berichtje.  

KLIMliving staat naast haar verschillende interieurstijlen hoofdzakelijk voor Kwaliteit, Lichtbeleving, Interieur en Maatwerk. KLIMliving is gevestigd in Kamperland, Zeeland. Op afspraak zijn we te bezoeken om de producten te bekijken maar uiteraard komen wij ook graag naar jou.  

Patricia Karreman

Je kan me altijd bellen voor een vraag, ik breng graag samen de juiste oplossing in kaart.

Patricia Karreman